Περιγραφή
ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Τα κινεζικά αρχεία που χρονολογούνται πριν από το 2000 π.X. αναφέρουν τη χρήση καλλιεργούμενων σπόρων σόγιας για την παραγωγή εδώδιμου σόγιας.
Η αρχαία κινεζική λογοτεχνία αποκαλύπτει ότι οι σπόροι σόγιας καλλιεργούνται εκτενώς και αξιολογούνται ως χρήση για τη διαδικασία παραγωγής
σογιέλαιου (Σογιέλαιο) πριν διατηρηθούν τα γραπτά αρχεία
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Για την παραγωγή σογιέλαιου, οι σπόροι σόγιας ραγίζονται, ρυθμίζονται για την περιεκτικότητα σε υγρασία, θερμαίνονται στους 60-88 ° C (140-190 ° F),
μετατρέπονται σε νιφάδες και εκχυλίζονται με διαλύτη εξανίων.
Το έλαιο (Σογιέλαιο) εξευγενίζεται, αναμιγνύεται για διαφορετικές εφαρμογές και μερικές φορές υδρογονώνεται.
Τα σογιέλλαια, τόσο υγρά όσο και μερικά υδρογονωμένα πωλούνται ως “φυτικά έλαια” ή είναι συστατικά σε μια μεγάλη ποικιλία επεξεργασμένων τροφίμων.
Το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου υπολείμματος (αλεύρι σόγιας) χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή.
Reviews
There are no reviews yet.