Σογιέλαιο

0.00

Tο σογιέλαιο είναι ένα άλλο πολύτιμο προϊόν της επεξεργασίας της καλλιέργειας σόγιας. To σογιέλαιο είναι υψηλό για τα μονοακόρεστα λίπη και πολυακόρεστα λίπη (23%) (58%) και χαμηλό σε κορεσμένα λίπη (15%).

Ειδικότερα Ανά 100 g, το σογιέλαιο έχει 16 g κορεσμένου λίπους, 23 g μονοακόρεστου λίπους και 58 g πολυακόρεστου λίπους. 
Τα κύρια ακόρεστα λιπαρά οξέα στα τριγλυκερίδια του σογιέλαιου είναι τα πολυακόρεστα αλφα-λινολενικό οξύ (C-18: 3),
7-10% και το λινελαϊκό οξύ (C-18: 2), 51%. και το μονο-κορεσμένο ελαϊκό οξύ (C-18: 1), 23%.
Περιέχει επίσης τα κορεσμένα λιπαρά οξέα στεατικό οξύ (C-18: 0), 4% και παλμιτικό οξύ (C-16: 0), 10%.
Το σογιέλαιο είναι ένα από τα πολλά ξηραντικά έλαια, πράγμα που 
σημαίνει ότι θα σκληρύνει αργά (λόγω του πολυμερισμού με βάση 
τις ελεύθερες ρίζες) κατά την έκθεση στον αέρα, σχηματίζοντας
 ένα εύκαμπτο, διαφανές και αδιάβροχο στερεό. 



Clear selection
Share this

Περιγραφή

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Τα κινεζικά αρχεία που χρονολογούνται πριν από το 2000 π.X. αναφέρουν τη χρήση καλλιεργούμενων σπόρων σόγιας για την παραγωγή εδώδιμου σόγιας.

Η αρχαία κινεζική λογοτεχνία αποκαλύπτει ότι οι σπόροι σόγιας καλλιεργούνται εκτενώς και αξιολογούνται ως χρήση για τη διαδικασία παραγωγής

σογιέλαιου (Σογιέλαιο) πριν διατηρηθούν τα γραπτά αρχεία

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Για την παραγωγή σογιέλαιου, οι σπόροι σόγιας ραγίζονται, ρυθμίζονται για την περιεκτικότητα σε υγρασία, θερμαίνονται στους 60-88 ° C (140-190 ° F),

μετατρέπονται σε νιφάδες και εκχυλίζονται με διαλύτη εξανίων.

Το έλαιο (Σογιέλαιο) εξευγενίζεται, αναμιγνύεται για διαφορετικές εφαρμογές και μερικές φορές υδρογονώνεται.

Τα σογιέλλαια, τόσο υγρά όσο και μερικά υδρογονωμένα πωλούνται ως «φυτικά έλαια» ή είναι συστατικά σε μια μεγάλη ποικιλία επεξεργασμένων τροφίμων.

Το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου υπολείμματος (αλεύρι σόγιας) χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή.

Be the first to review “Σογιέλαιο”

Reviews

There are no reviews yet.