Λαδοκούλουρα
Υλικά:
2 ποτήρια ελαιόλαδο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι φρέσκο στυμμένο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλυντζανάκι κονιάκ
σησάμι
περίπου 800 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Για τα Λαδοούλουρα σε μια μικρή λεκάνη βάζουμε τη ζάχαρη με το λάδι και τα ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό, τη σόδα, το κονιάκ, το μπέικιν και την κανέλα. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στη λεκάνη.
Ρίχνουμε το αλεύρι και πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια. Απλώνουμε στο ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα, αν θέλουμε. Ρίχνουμε σησάμι στα κουλουράκια και το ψήνουμε στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μπισκότα Νηστίσιμα
Υλικά:
150 γρ. ελαιόλαδο
25 γρ. φρέσκο χυμό από πορτοκάλι
75 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. λευκό ξηρό κρασί
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. αλεύρι
100 γρ. καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ή στο μίξερ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό και το κρασί. Ρίχνουμε την άχνη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ διαμέτρου 5 εκ. κόβουμε δίσκους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά, έως ότου ροδίσουν. Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά.