Ηλιέλαιο ΡΕΚΟΡ

0.00

Το ηλιέλαιο είναι ένα βρώσιμο έλαιο που προέρχεται από τους σπόρους του ηλίανθου και ειδικότερα από την ποικιλία  anuus. Το λάδι που προορίζεται για κατανάλωση από τον άνθρωπο επεξεργάζεται καταλλήλως για να παραχθεί μια υψηλής ποιότητας, καθαρή, ξανθιά και ελαφρώς γλυκιά γεύση πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και απαλλαγμένη από τοξικές ουσίες. Διατίθεται σε διαφανή PET 1 – 2 – 5 και 10 λίτρα.

Share this

Περιγραφή

ΓΕΝΙΚΑ

Λόγω των συστατικών του, το ηλιέλαιο είναι ενυδατικό, αντιγηραντικό, αντιφλεγμονώδες, αντιβακτηριακό, βελτιώνει την προστασία του δέρματος, έχει ιδιότητες σύσφιξης και αναζωογόνησης και χρησιμοποιείται στην παρασκευή καλλυντικών.

Εκτός από ηλιέλαιο είναι μερικά από τα κοινά ή λιγότερο κοινή εμπορική έλαια: έλαιο αβοκάντο, έλαιο καρύδας, έλαιο λιναρόσπορου, ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, φυστικέλαιο, έλαιο κανόλα, αραβοσιτέλαιο και έλαιο καλαμποκιού.

Τα παραπάνω χρησιμοποιούνται και διατηρούνται διαφορετικά ανάλογα με την επιθυμητή χρήση.

Χρησιμοποιούνται επίσης επιλεκτικά στο κατάλληλο στυλ κουζίνας, ασιατικό, ευρωπαϊκό, κ.λπ. ή τις διατροφικές μας προτιμήσεις: χορτοφάγος, βέγκαν, τηγανητό κ.λπ.

Λόγω της διαφορετικής «βαρύτητας» στο αποτέλεσμα της μαγειρικής γεύσης, με βάση το λίπος που καθένας από αυτούς κατέχει, γίνεται η επιλογή. (Τα λάδια με έντονη οσμή αποφεύγονται για χρήση σε γλυκά για να αποφευχθεί η αλλοίωση της γεύσης του τελικού αποτελέσματος).

Αυτό δεν σημαίνει ότι η χρήση τους απαγορεύεται. Συχνά, δύο ή τρία έλαια αναμειγνύονται μαζί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για να πάρουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Στις σαλάτες χρησιμοποιούμε ακατέργαστο, κατά προτίμηση στην τελική φάση, πριν να υπηρετήσουμε για να απολαύσουμε τη γεύση που δίνουν.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το ηλιαίλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ωμά σε σαλάτες, σάλτσες, μαγιονέζα ή μαργαρίνη και γλυκά.

Το ηλιέλαιο PEFC χρησιμοποιείται επίσης στο τηγάνισμα, καθώς μπορεί να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Το κάπνισμα είναι στους 230 βαθμούς Κελσίου.

Χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και βασικά λιπαρά οξέα, έχει αντιοξειδωτικές, θρεπτικές ιδιότητες.

Τα λιπαρά οξέα (κυρίως ωμέγα-6) το καθιστούν αποτελεσματικό και για τους δύο

Χρησιμοποιήστε το για μαγείρεμα καθώς και για εξωτερικούς χώρους ως προϊόν ομορφιάς για το δέρμα.

Για το ηλιέλαιο, το PEFC είναι ότι το ηλιέλαιο με ψυχρό πιεστήριο έχει διαφορετικά πορτοκαλί χρώμα, είναι ήπιο και έχει ευχάριστη γεύση. Το εξευγενισμένο λάδι είναι ασθενώς κίτρινο.

Το ηλιέλαιο δεν πρέπει να τηγανιστεί λόγω των ιδιοτήτων του σε υψηλή θερμοκρασία όταν είναι ήδη τηγανισμένη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να δούμε πώς η θερμοκρασία πριν από την κηλίδα καπνού αυξάνεται στην τελική τιμή.

Όταν ψήνεται σε δύο στάδια με αλλαγή θερμοκρασίας, το οπτικό αποτέλεσμα αλλάζει

είναι εύκολα κατανοητό, ενώ η γεύση επιβεβαιώνει την τραγανότητα του τελικού προϊόντος.

Ηλιέλαιο είναι μια εξαιρετική επιλογή σε μια μεγάλη τιμή. Πωλούνται χονδρικά ή λιανικά ως κομμάτι ή σε παλέτες.

Είναι ένα εισαγόμενο προϊόν.

Το ηλιέλαιο μας διατίθεται σε χαρτοκιβώτια των 1l, 2lt, 5lt και 10lt.

Be the first to review “Ηλιέλαιο ΡΕΚΟΡ”

Reviews

There are no reviews yet.